Terça-feira, 20/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

DISA FJALË PËR FEMRËN QË MASHKULLI DUHET T’I MËSON!!

DISA FJALË PËR FEMRËN QË MASHKULLI DUHET T’I MËSON!!

DISA FJALË PËR FEMRËN QË MASHKULLI DUHET T’I MËSON!!
– Femra kur hesht para atij që e donë, i vijnë fjalët në formën e lotëve!
– Femra në fillim frikohet të të afrohet, dhe në fund qan kur largohesh nga ajo, të paktë janë ata që e kuptojnë femrën!
– Femra nuk e donë nga ti të pamundurën, ajo e donë nga ti, të jesh si ai burrë që e parafytyron dhe e donë ti për motrën tënde.
– Femra është si kafeja, nëse e neglizhon bëhet e ftohët, derisa edhe në ndjenjat e saj.
– Femra; ose intrigë e madhe, ose dashuri e madhe! Ti je ai që e përcakton o mashkull! Nëse ti i bën intriga edhe ajo ta kthen me intriga! E nëse e donë, edhe ajo do të donë, edhe atë fortë!
– Sipas asaj sa e donë femrën, ajo xhelozon. Për këtë arsye, çdo femër që xhelozon tmerrësisht, dije se ajo të donë tmerrësisht.
– Femra; ajo donë të sillesh gjithmonë me të si fëmijë, sado që rritet!
– Mos “trokit” në derën e zemrës së femrës, nëse ti nuk i bartë me vete çantat e “përkujdesjes”!
– Kur femra xhelozon; vizato mbi dorën e saj një puthje, që ajo të ndjen se është begatia më e madhe e Allahut që e posedon!
– Femra; edhe kur është e egër, asaj nuk i mungojnë ndjenjat e butësisë dhe mëshirës!
– Femra; është e ndjeshme, i frikohet qortimit dhe turpërohet nga vërejtja. Kujdesu për të, o ti i cili e donë!
– Nuk mundet t’i përballon çmendurisë së femrës dhe xhelozisë së saj, vetëm se ai burrë që e donë atë sinqerisht!
– Nuk është turp dhe e metë, që burri të mëson diçka nga zemra e femrës, që t’ia shton atij edhe më tepër njerëzimin dhe butësinë!
– Femra; i frikohet tradhtisë, dhe humbjes, dhe mungesës, dhe nuk mundet ta harron me lehtësi mungesën e atij që e ka dashur, dhe vazhdon ta përcjell nga larg!
– Femra mundet ta edukon fëmijën pa prind, mirëpo mashkulli nuk mundet ta edukon fëmijën pa nënë!
Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

(Visited 377 times, 1 visits today)
Top