Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Disa fakte për Vitaminën ”C” !?

Disa fakte për Vitaminën ”C” !?

vitamina c

Disa fakte për Vitaminën ”C” !?

Mesatarishtë një person duhet të konsumojë 80mg Vitaminë ”C” në ditë.

Cka është ?

1. Vitamina ”C” apo Acidi Askorbik është vitaminë e tretshme në ujë e cila është e shpërndarë në të gjithë trupin.
2. Ajo luan rrol të rëndësishën si anti-oksidues.

Pse duhet ?
1. Është e domosdoshme për prodhimin e kolagjenit i cili është i pranishëm në muskuj dhe kocka me cka edhe mban qelizat të lidhura së bashku.
2. Përdoret nga trupi gjate shërimit nga infeksioni
1. Eshte e domosdoshme per prodhimin e kolagjenit i cili eshte i pranishem ne muskuj dhe kocka me cka edhe mban qelizat te lidhura se bashku., sëmundja, dëmtimi apo operimi.
3. Ndihmon në riparimin dhe mbajtjen e shëndetshme të kërcave, kockave, dhëmbëve, gingivave si dhe merr pjesë në parandalimin e formimit të drockave të gjakut dhe maviosjeve në lëkurë.
4. Mundëson thithjen e hekurit nga perimet dhe drithërat.

Këshillë
Vitamina ”C” nuk prodhohet dhe nuk deponohet në organizëm, ajo duhet ti jipet nga jashtë organizmit cdo ditë.
Ushqimet me te pasura me ketë vitamine janë: kivi, portokalli,limoni luleshtrydhja, patatet dhe brokoli.

Përktheu dhe përshtati: Abdurrezak MD/mjeksiaislame/