Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dil nga shtëpia pas grindjes me gruan!

Dil nga shtëpia pas grindjes me gruan!

Imam Bukhari ka thënë:

441 – Kutejbeh bin Said na tregoi: Abdul-Aziz bin Ebi Hazim na tregoi, nga Ebu Hazim, nga Sehl bin Sad i cili tha:

“I dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) hyri në shtëpinë e Fatimes. Ai nuk e pa Aliun dhe tha: “Ku është kushëriri yt?” Ajo tha: “Diçka ndodhi mes meje dhe atij. Ai më zemëroi dhe doli jashtë. Ai nuk ka fjetur gjumin e mesditës tek unë.” I dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) i tha një personi: “Shko gjeje atë.” Burri u kthye dhe tha: “O i Dërguari i Allahut! Ai është në xhami.” I dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) shkoi në xhami dhe e pa se ai ishte shtrirë. Pjesa e rrobës së tij kishte rënë në tokë në mënyrë që ai ishte bërë me rërë. I dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) ia largoi rërën prej tij dhe i tha: “Çohu, Ebu Turab! Çohu, Ebu Turab!”

Thuhet se ky pseudonimi Ebu Turab ishte më i dashur tek Aliu, sepse ishte profeti (salAllahu alejhi ue selem), i cili ia dha atij.

Hadithi dëshmon se në qoftë se je grindur me dikë, duhet ta bësh atë në humor të mirë në mënyrë që zemërimi të zhduket.

Cili është qëllimi që ka të bëjë me kapitullin [të fjeturit në xhami)? Ajo është se “Ai është i shtrirë në xhami,” dhe “ai ishte i shtrirë.”

A do të thotë hadithi se është në rregull për të dalur nga shtëpia nëse burri e hidhëron gruan? Po. Profeti (salAllahu alejhi ue selem) miratoi “veprimin e Ali bin Ebi Talibit. Gjithashtu, Profeti (salAllahu alejhi ue selem) kur hidhërohej nga gratë e tij dhe hynte në dhomën e tij.

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/329-330) /perlatmuslimane/

(Visited 1,078 times, 1 visits today)