Segunda-feira, 9/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dialogu i nxehtë ndërmjet Lapsit dhe Gomës

Dialogu i nxehtë ndërmjet Lapsit dhe Gomës

Dialogu i nxehtë ndërmjet Lapsit dhe Gomës

I tha goma lapsit: si je o shoku im?!
I’a ktheu lapsi me nervozë: unë nuk jamë shoku yt…unë të urrejë ty!!
Goma e habitur dhe e pikëlluar i tha: po pse?! Lapsi i tha: sepse ti e fshinë ate qe une e shkruaj! 
Goma i’a këtheu: unë nuk fshij pos ato që janë gabim.
Lapsi i tha: po ç’është puna jote?!
Goma i tha: unë jamë fshirëse dhe kjo është puna ime…
Lapsi i tha: kjo nuk është punë!
Goma i’a këtheu: puna ime është e dobishme sikurse puna jote!
Lapsi i tha: ti po gabonë dhe po krekosesh, sepse kush shkruan është më i mirë se ai që fshinë…
Goma i’a këtheu: largimi(fshirja) i gabimit është i barabartë me shkrimin e të qëlluarës..
Lapsi heshti për nje çast dhe me një dozë pikëllimi i tha: megjithate unë po të shohë se ti nga dita ne ditë po zvogëlohesh…
Goma i tha: po, sepse unë sakrifikoj nga vetja ime sa here që fshij ndonjë gabim..
Lapsi i tha me zë të dridhur: edhe une e vërej se po shkurtohem(zvogëlohem) nga ç’kam qenë…
Goma i thotë duke e ngushëlluar: NUK MUNDEMI ME JU NDIHMU TË TJERËVE, POS NËSE SAKRIFIKOJMË PËR TA!..
Pastaj goma e shiqoi lapsin me empati dhe e pyeti: a vazhdonë ende të më urreshë?!
Tani lapsi duke buzëqeshur i thotë: si të t’urrej kur na ka bashkuar “Sakrifica”!

Vëlla i dashur dhe Motër e respektuar!
Çdo ditë që zgjohesh, shkurtohet ymri yt për një ditë…
Prandaj, nëse nuk arrinë të jeshë Lapës që ju shkruan të tjerëve lumturinë, bëhu Gomë që jua fshinë atyre pikëllimet, ju mbjellë shpresën dhe optimizmin në shpirtërat e tyre, se e ardhmëja do jetë më e mirë dhe më e ndritëshme, me emër të Zotit.

-E ndjeva obligim me e përkëthy këtë tregim domethënës dhe me e nda me gjithë ju miq të respektuar.
Për hajr ju qoftë xhumaja, dita më e zgjedhur e javës.
Allahumme sal-li ala Muhammed ve ala ali Muhammed.

Hoxhë Husamedin Abazi

(Visited 52 times, 1 visits today)
Top