Quarta-feira’, 26/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

DHURATA DHE LËMOSHA

DHURATA DHE LËMOSHA

Ebu Hurejra r.a. tregon: “I Dërguari i Allahut a.s., sa herë që i sillnin ndonjë ushqim, pyeste për të, nëse ia kishin sjellë si dhuratë apo si lëmoshë. Po t’i thoshin se ia kishin sjellë si lëmoshë, ai u thoshte shokëve të tij që ta hanin, ndërsa vetë nuk hante gjë prej tij, ndërsa po t’i thoshin se ia kishin sjellë si dhuratë, ai nxitonte të hante bashkë me ta.” (2576)
(Transmeton Buhariu)

(Visited 40 times, 1 visits today)
Top