Quinta-feira, 30/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dhjetë gjëra janë të humbura dhe nuk ka dobi prej tyre

Dhjetë gjëra janë të humbura dhe nuk ka dobi prej tyre

Gjërat e humbura

Imam Ibën Kajimi, rahimehull-llah, thotë: “Dhjetë gjëra janë të humbura dhe nuk ka dobi prej tyre:

1- Dija me të cilën nuk punohet.

2- Vepra në të cilën nuk ka sinqeritet dhe pasim.

3- Pasuria që nuk jepet prej saj sadaka, nuk kënaqet grumbulluesi i saj në dynja e as që e çon përpara në ahiret.

4- Zemër boshe nga dashuria ndaj Allahut, mallëngjimi për Te dhe shoqërimi me Te.

5- Trup i cili nuk angazhohet në adhurimin dhe shërbimin e All-llahut.

6- Dashuri e cila nuk kufizohet në kënaqjen e të Dashurit dhe zbatimin e urdhërave të Tij.

7- Koha e humbur dhe mospërmirësimi i të kaluarës ose shfrytëzimi i të tashmes.

8- Mendimi që bredhnë gjëra të padobishme.

9- Shërbimi i atij që nuk të afron te shëbrimi i të cilit të afron te All-llahu dhe nuk të sjell të mira në dynja.

10- Frika dhe shpresa te ai që koka e tij është në Dorë të All-llahut, i cili është rob në Grushtin e All-llahut, vetes nuk mund ti siguron as dëm e as dobi, as vdekje, as jetë e as ringjallje.

(Visited 106 times, 1 visits today)