Sexta-feira, 27/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

” Dhe kur te semurem, Ai me sheron. ” (Esh Shuara, 80)

” Dhe kur te semurem, Ai me sheron. ” (Esh Shuara, 80)

 

” Dhe kur te semurem, Ai me sheron. ” (Esh Shuara, 80)

Disa njerez thond se mjeku eshte ai qe te sheron, kurse ne te vertete Zoti eshte ai qe sheron, ndersa mjeku vetem mjekon.
Mund te ndodhe nganjehere qe sherimi te behet edhe me nderhyrjen e mjekut, mirepo mund te ndodhe qe ai te gaboje terapine dhe behet shkaktar i vdekjes se pacientit.
Allahu per çdo semundje ka bere edhe sherimin. Shpeshhere mund te ndodhe qe nje mjek fillestar te gjeje ilaçin, te cilin nuk kane mundur ta sherojne as mjeket me pervoje shume te madhe.
Ne raste te tilla njerezit e rendomte çuditen dhe pyesin me habi: a thua mjeku i ri, fillestar, qenka me i afte, me i dijshem se profesoret e tij?! S’ka dyshim se profesori ka pervoje te gjate mjekesore dhe eshte me i dijshem se nxenesi i tij, porse ketu behet fjale per percaktimin e Allahut Fuqiplote, i cili per nje moment ia inspiron mjekut fillestar ilaçin sherues per pacientin.
Kjo nuk guxon te nenkuptohet assesi, pasi Allahu eshte Sherues i vertete, ne duhet te qendrojme duarkryq e te mos kerkojme ilaçin sherues. Perkundrazi, ne ne kete bote jemi te urdheruar qe te merremi me shkaqet, e pastaj te mbeshtetemi te Allahu per rezultate. Po ashtu eshte imperativ i Allahut te Madherishem, I Cili thote:

” Kerkoni sherim o roberit e Zotit. “

Tags: