Segunda-feira, 23/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dërgoni salavate Muhamedit alejhi selam!

Dërgoni salavate Muhamedit alejhi selam!

Dërgoni salavate Muhamedit alejhi selam!

Është e vërtetë se All-llahu dhe engjëjt e Tij me madhërim e mëshirojnë Pejgamberin. O ju që keni besuar, madhërojeni pra atë (duke rënë salavatë) dhe përshëndeteni me selam.

((El-Ahzab: 56))

I Dërguari i Allahut, Muhamedi, alejhi selam, ka thënë:

”Kush dërgon një salavat mbi mua, atëherë Allahu dërgon dhjetë të tilla(salavate) mbi të.”

(Shënuan: Muslimi: 4/128(kapitulli mbi namazin),

Tirmidhiu: 270/2(kapitulli mbi namazin), Ebu Davudi: 1516 dhe Nesaiu: 50/3).

(Visited 79 times, 1 visits today)
Top