Domingo, 13/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Demët që muzika le tek njeriu

Demët që muzika le tek njeriu

muzika

Ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë thotë:

“Muzika është ashtu siç ka thënë Ibën Mes’udi, radi Allahu anhu: “Posta e zinas”. E kanë deshmuar njerëzit së nuk ka ndodh që një adoleshent të merret me të, përveç së është çoroditur, e as grua përveç së është bërë e pa ndershme, e as i moshuar përveç së është shkatërruar.

Ajo që e kam pa vet dhe të tjerët; dhe e kemi vërtetuar gjatë jetës, prej që janë shfaqur instrumentet muzikore në ndonjë popull dhe janë preokupuar me to, veç së ka leshuar Allahu,mbi ta tiran (zullumqarë) i ka sprovuar me thatsi dhe varfëri si dhe me pushtëtarë të këqinjë. I mençuri i analizon dhe mediton në ndodhit e kësaj botë, Allahu na ruajtë”

(Muhtesar Medarixh Salikinë f.232-235)

(Visited 262 times, 1 visits today)
Tags:
Top