Quarta-feira’, 29/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

DEMET QE MUND TI SJELL SHEQERI I RAFINUAR NE ORGANIZEM

DEMET QE MUND TI SJELL SHEQERI I RAFINUAR NE ORGANIZEM

sheqeri

1. Sheqeri mund shkaktojë tumor te mëlçise
2. Sheqeri mund shkaktojë tumor renal( te veshkave)
3. Sheqeri mund të shkaktojë kancer endometrial.
4. Sheqeri mund shkaktojë kancer Të rektumit.
5. Sa me te larta te jete konsumi i sheqerit aq me shume gjasa eshte te keni sindromen e zorres se irrituar
6. Sheqeri mund te jete nje faktor perkeqesimi per azmatiket.
7 . Sheqeri rrit defektet e embioneve tek grate shtatezena.
8 .Sheqeri mund te ndikoje ne rritjen e melcise duke bere ndarjen e qelizave te melcise.
9 . Sheqer Con ne mangësi te kromit.
10. Artikuj ushqimore qe permbajne sheqer rrisin rrezikun e kancerit të gjirit.
11. Sheqeri eshte faktor rreziku për kancerin e zorreve te vogla.
12. Sheqeri shkakton kapsllek.
13 . Sheqeri dehidraton te sapolindurit.
14. Sheqeri mund të rrisë madhësinë e mëlçisë duka bere ndarjen e qelizave te mëlçisë.
15 .Sheqeri mund të rrisë sasinë e yndyrës se mëlçise.
16. Sheqeri mund të rrisë kolesterolin.
17. Sheqeri mund të shkaktoje shtypjen e sistemin imunitar.
18 . Sheqeri mund shkaktojë hemorroide.
19 .Sheqeri con ne kancerin e vezoreve.
20 . Sheqeri ndërhyn ne përthithjen e kalciumit dhe te magnezit.
21 . Sheqeri mund të shkaktojë apendisit.
22. Sheqeri mund të shkaktoje plakjen e parakohshme.
23. Sheqeri mund të kontribuojnë ne sëmundjen Alzheimer.
24 . Sheqeri mund të rrisë rrezikun e kancerit të stomakut
25 .Sheqeri mund të shkaktojë sëmundje kardiovaskulare.
26 . Sheqeri mund shkaktojë hiporglicemi.
27 . Sheqeri mund të jete nje Faktor i rrezikut Te kancerit te fshikëz se tëmthit.
28 .Sheqeri shkakton mangësi te bakrit.
29. Sheqeri luan nje rol ne kancerin e pankreasit tek femrat.
30. Sheqeri rrit rrezikun e poliomelitit.
31. Sheqeri mund Të ulë hormonin e rritjes.
32. Sheqeri rrit rrezikun e kancerit të stomakut.
33. Sheqeri mund të çojë drejt alkoolizmit.
34. Sheqeri mund te shkaktojë prishjen e dhëmbëve.
35 .Sheqeri kontribuon ne trashje.
36 . Konsumi i perjavshem i sheqerit rrit rrezikun e sëmundjes Crohn dhe kolitit ulceroz.
37. Sheqeri mund të shkaktojë artrit.
38 .Sheqeri mund shkaktojë astmë.
39 . Sheqeri ne masë të madhe ndihmon ne rritjen e pakontrolluar Të Candida albicans (Maja e infeksioneve)
40. Konsumimi i perjavshem i sheqerit mund te coje ne probleme me tëmthin.
41. Sheqeri mund shkaktojë sëmundje të zemres.
42. Sheqeri mund te shkaktojë sklerozë të shumëfishtë.
43. Sheqeri mund të çojë drejt sëmundjes periodontal.
44 . Sheqeri mund te kontribuoje ne osteoporozën.
45. Sheqeri kontribuon ne aciditetin e pështymë.
46 . Sheqeri mund të shkaktojë renie te insulines.
47 . Sheqeri shqetëson marrëdhëniet e mineraleve ne trup.
48 . Sheqeri mund të shkaktoje ankthi, vështirësi te te përqëndruarit.
49 . Sheqeri mund të prodhojë nje rritje të ndjeshme ne trigliceridet.
50. Sheqeri ul mbrojten kunder infeksionit bakterial (sëmundjeve infektive).
51 .Sheqeri shkakton nje humbje te elasticitetit të indeve.
52 .Sheqeri mund të rrisë presionin e gjakut.
53 .Sheqeri mund shkaktojë marramendje dhe ul aktivitetin e fëmijëve.
54 .Sheqeri mund të ndërhyjë ne thithjen e proteinave.
55 . Sheqeri shkakton alergji ndaj ushqimeve.
56 .Sheqeri con ne diabet.
57. Konsumi i perjavshem mund te shkaktojë helmim gjaku gjate shtatzënisë.
58 . Konsumi i perjavshem i sheqerit con ne ekzemë tek fëmijët.
59 . Sheqeri mund të pengojë strukturën e ADN-se
60 .Sheqeri mund të ndryshojë strukturën e proteinave.
61 . Sheqeri mund të bej te dukeni me te plakur.
62 .Sheqeri mund të shkaktoje perde tek syte.
63 . Sheqeri ul aftësinë e enzimave per te funksionuar.
64 . Ngrenia e sheqerit con ne semundjen e parkinsonit.
65 .Sheqeri mund të shkaktojë ndryshimin e mënyrës se si proteinat veprojë ne trup.
66 . Sheqeri mund te dobësojë shikimin.
67 . Sheqeri mund të shkaktojë nje rritje e shpejtë te niveleve të adrenalines tek femijet.
68 . Sheqeri mund të rrisë sasinë e yndyrës se mëlçisë.
69. Sheqeri mund të rrisë madhësinë e veshkave .
70. Sheqeri dëmtojë pankreasin.
71. Sheqeri mund të rrisë mbajtjen e lëngjeve të trupit.
72. Sheqeri eshte armiku 1 i lëvizjeve te zorrëve.
73. Sheqeri mund te shkaktojë miopi.
74 . Sheqeri mund te coje ne probleme me kapilaret.
75 .Sheqeri mund shkaktojë dhimbje koke duke e përfshirë edhe migrenë.
76 . Sheqeri shkakton mostretje dhe (dispepsi).
77. Sheqeri mund të shkaktoj radikale te lira.
78. Sheqeri eshte ushqimi kryesoi i kancerit.
79. Sheqeri mund të shkaktojë mungesë ekuilibri hormonal.
80. Sheqeri ngadalësojnë aftësinë e gjendrave veshkore per te funksionuar .
81 .Sheqeri i perjavshem con ne formimin e gureve ne veshka.
82 Ulje e konsumit te sheqerit mund të rrisë stabilitetin emocional.
83 .. Sheqeri mund të zvogëlojë aftësinë e trupit per te trajtuar yndyrën dhe kolesterolin.
84. Sheqeri mund të shkaktojë rritjen e trombociteve
85 .Konsumi i larte i sheqerit mund te jete nje faktor i rëndësishëm per rrezikun e kancerit të mushkërive.
86 . Sheqeri i dhënë tek foshnjat mund ndikojnë ne sasinë e dioksidit të karbonit qe ata prodhojne.
87 . Perdorimi javor i sheqerit shkakton tension te lartë tek njerëzit e dhjamosur.
88 . Sheqeri mund të shkakatoje shkaktojnë vdekjen e qelizave.
89 . Sheqeri mund të rrisë sasinë e ushqimit qe ju konsumoni
90 . Sheqeri mund të shkaktojë lindje foshnjash nenpeshe.
91 .Sheqeri mund shkaktojë kancer të laringut.
92 . Sheqeri shkakton mbajtjen e kripës dhe ujit.
93 . Sheqeri mund të kontribuojë ne humbjen e kujtesës.
94. Sheqeri shkakton varicet
95. Sheqeri rrit estradiolin tek te rinj meshkuj.
96 . Sheqeri mund të shkaktojë prishje te rende te trurit tek prediabetiket dhe diabetik
97. Sheqeri mund të shkaktojë sindromen metabolike.
98 .Sheqeri ndikon negativisht ne përbërjen urinare
99 . Sheqeri ka potencial të nxis proceset metabolike te parregullta ne nje individ normal të shëndetshem duke cuar ne sëmundje Kronike.
100 . Konsumimi i rregullt i sheqerit mund te coje ne pengesen e trurit.