Quinta-feira, 8/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Deklarata e Erdoganit në Prizren dridh Serbinë

Deklarata e Erdoganit në Prizren dridh Serbinë

“Në Republikën e Serbisë deklarata të tilla nuk munden assesi të pranohen si miqësore. Devijojnë nga konfirmimet që i kemi në kontakt me zyrtarët më të lartë turq”, thuhet në njoftim.

erdogan kosova

Ministria e Punëve të Jashtme e Serbisë ka dënuar deklaratën e kryeministrin turk, Recep Tayyip Erdogan i cili dje në Kosovë deklaroi se “Kosova është Turqi, e Turqia Kosovë”. Sipas një njoftimi për media të MPJ serbe, deklaratat e tilla nuk janë miqësore.

“Në Republikën e Serbisë deklarata të tilla nuk munden assesi të pranohen si miqësore. Devijojnë nga konfirmimet që i kemi në kontakt me zyrtarët më të lartë turq”, thuhet në njoftim.

Në këtë njoftim që përdorët gjuhë e urrejtjes Prizreni quhet si “Dushanov grad” (Qyteti i Dushanit), transmeton Orainfo.

“Qyteti i Dushanit sigurisht është vendi më i papërshtatshëm për deklarata të tilla. Secili në botë e di që Kosova është fjala serbe dhe territor serb, bile edhe për ata që e kanë pranuar një kuazi-shtet”, thuhet në njoftim.