Terça-feira, 26/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

DEGJONI MIRE PRINDER

DEGJONI MIRE PRINDER

DEGJONI MIRE PRINDER

Mirësia e kërkimfaljes për prindërit.

Muhamedi salallahu alejhi ue sel-lem, ka thënë:

– “Burri ngrihet disa shkallë në xhennet dhe thotë;
– Si munda që të ngrihem (disa shkallë)?”

– I thuhet:
– “(Për shkak) të kërkimfaljes nga fëmija jot për ty.”

Imam Albani (Allahu e mëshiroftë!) në “Silsiletul Ehadithes sahihati” 4/129.

Kujdesu pra ti prind i dashur, babe qofsh apo nene, qe femiu yt te fale namaz e te lutet per ty ne namazet e tija dhe jashte saj, duke thene :
– ” Rabbenag firli ve livalidejje …”
– ” O Zoti yne, me fale mua dhe prinderit e mi…”

Allahu na falte ne dhe prinderit tone, si dhe na e mundesofte te kemi pasardhes qe do te luten per ne pas vdekjes tone!

Allahu na meshirofte !

(Visited 96 times, 1 visits today)
Top