Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Debati me një materialist

Debati me një materialist

Debati me një materialist

Ju që nuk besoni te Zoti, atëherë ku besoni?

Ata thanë: Ne jemi materialistë dhe besojmë vetem tek materia.

Cila eshte pjesëza më e vogël e materies? – i pyeti.

“Atomi” – thanë ata.

Vazhdoi dhe iu tha:”A e dini se bërthama e këtij atomi përbëhet nga protonet, të cilat mbartin ngarkesë elektrike pozitive dhe nga neutronet që nuk mbartin ngarkesë elektrike? Përreth bërthamës zënë vend elektronet, të cilat kanë ngarkesë elektrike negative. Në çdo atom, numri i elektroneve është i barabartë me atë të protoneve, të gjitha së bashku mbajnë ekuilibrin e njëra-tjetrës dhe janë përgjegjës për lidhjet kimike nga ku krijohet njeriu, kafsha, bima dhe çdo gjë që na rrethon. Nëse elektronet, protonet dhe neutronet do të shpërbëheshin nga njëra-tjetra, nuk do të kishim ngarkesë elektrike dhe as ekuilibër, kështu që atomi nuk do të ekzistonte dhe për pasojë nuk do të kishim formim të materies. Atëherë, cila është ajo fuqi e jashtme që i bashkon bashkë të gjitha këto në një harmoni kaq të plotë?” Deri këtu asnjëri prej tyre nuk fliste, atëherë iu tha:”Ajo fuqi e jashtme është Ai që në arabisht quhet Allah, në shqip Zoti, në turiqsht i thonë Tanrı në frengjisht i thonë Dieu dhe në anglisht i thonë God.”

(Visited 54 times, 1 visits today)
Top