Terça-feira, 21/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dashuria në hallall dhe në haram

Dashuria në hallall dhe në haram

dashuria

DASHURIA NË HALLALL DHE NË HARAM!

Motra ime, dashuria në të lejuarën është një furnizim i bukur i cili është nisur drejt teje, mos e lodh veten duke e kërkuar atë.

Zemra e jote është më e shtrenjtë sesa t’ia dorëzosh atij që nuk të marton.

Rikujtoje emrin e Allahut “Vigjilues” dhe largohu nga ajo që të pasionon, dhe mos e lejo veten të mashtrojnë fjalët e ëmbla.

Dashuria në haram i shëmbëllen ujit të kripur, i cili nuk e shuan etjen, po e shton atë deri në shkallën e etjes së fortë.

Kurse dashuria në hallall i shëmbëllen ujit të ëmbël, i cili ta shuan etjen dhe të ngop … me dashuri dhe me mëshirë.

Kush e len një gjë për hir të Allahut, i zëvendësohet me diçka më të mirë se ajo.

Je e bindur në Allahun dhe ruaje zemrën tënde dhe ndjenjat e tua për atë që i meriton, të cilin ta ka caktuar Allahu për burrë në hallall, e jo për atë që dëshiron të luan me ty.

Ruaji ato për atë që ta ka caktuar Allahu për burrë në kohën e duhur dhe në kohën e përshtatshme për ty dhe le të bëhet parulla jote: “Nëse përmbaheni, kjo është edhe më mirë!”. Nisa 25.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 159 times, 1 visits today)
Tags:
Top