Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dashuria e lejuar është ilaçi më i mirë

Dashuria e lejuar është ilaçi më i mirë

Dashuria e lejuar është ilaçi më i mirë

Të gjitha historitë e dashurive që ne mund të gjejmë në literaturën tonë –ajo e Xhemilit dhe Buthejnes, Kuthejrit dhe Azzes, Kajsit dhe Lejlës ose ekuivalentët e tyre anglez Romeo dhe Xhulieta – trajtojnë dashuri të ankthshme dhe të paarritshme.

Allahu e bërë të lejuar të gjithë atë që ne kemi nevojë. Kështu që ne mund kënaqemi me atë çfarë Ai e ka bërë të lejuar. Kjo është dashuria më e përmbushur, më e kënaqshme dhe më e thellë.

Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: ”Për të dashuruarit nuk shohim asgjë përveç martesës”. (nuk shohim zgjidhje tjetër pos martesës sh.r.) [Ibën Maxhe (1847) dhe Mustedrek Hakim (2724) me një zinxhir të mirë transmetimi]

Martesa hallall është ajo që sjell shërim në zemër dhe heq shqetësimin. Nëse nuk është e shkruar për një njeri të caktuar dhe grua për tu bashkuar në martesë, çdo njëri prej tyre dyve duhet të ketë besimin që ka shumë të tjerë me të cilët Allahu mund t’i pasurojë ata me një marrëdhënie të kuptimtë dhe të dashur.

 

(Visited 128 times, 1 visits today)