Quinta-feira, 22/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dashuria

Dashuria

Letërsia zbulon disa fshehtësi të cilat e dallojnë burrin nga gruaja. Burri shkruan mbi të mirën dhe të keqën, mbi heroin dhe qyqarin, mbi të arsyeshmen dhe absurdin e jetës, mbi luftën dhe dashurinë. Ndërsa gruaja shkruan vetëm për dashurinë. Edhe nëse merret me subjekte të tjera ajo është gjithnjë në shërbim të dashurisë, përmes së cilës gruaja kundron dhe e kalon jetën. Burri shkruan të gjitha të drejtat dhe ato që nuk janë të drejta. Nga ana tjetër, nëse gruaja vendos të shkruajë, shkruan vetën për një të drejtë: të drejtën e zemrës. Ky është ligji i sjelljeve të tyre, që është i vjetër sa bota.

Alija Izetbegoviç

(Visited 38 times, 1 visits today)
Top