Domingo, 26/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Dallimi mes gajbit dhe mitologjisë

Dallimi mes gajbit dhe mitologjisë

jeta me Allahun

Dallimi mes gajbit dhe mitologjisë

Çështje të tilla na kujtojnë rëndësinë e besimit dhe bazat e gajbit (ata që besojnë tek gajbi dhe falin namazin). Dallimi mes gajbit dhe mitit, është se gajbi qëndron mbi arsyen, kurse miti qëndron poshtë arsyes.

Ka gjëra të cilat janë të vërteta dhe të pamohueshme, siç është dënimi i varrit. Por kur një predikues apo vaiz në xhami, thotë se në filan vend është parë flakë që del nga zjarri, ose dikush që i është devijuar koka nga drejtimi i Kibles etj… këto janë gjëra që nuk hyjnë tek besimi. Madje, nuk ka përse ta lidhim besimin e njerëzve me çfarë thuhet nga vaizët, por me çfarë thuhet në Kuran dhe traditën profetike, të cilat përdorin një ligjërim logjik dhe të pjekur, larg miteve.

Besimi në gajb, është motivues për njeriun që të punojë dhe ta perfeksionojë punën qëbën.

(Visited 82 times, 1 visits today)