Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çka na stabilizon gjatë sprovave!

Çka na stabilizon gjatë sprovave!

kurani

Çka na stabilizon gjatë sprovave!

Prej shkaqeve më të mëdha të stabilitetit në kohëra të sprovës dhe telasheve është mbushja e zemrës me bindje në Allahun.Për këtë Imam Ibën Tejmiu, rahimehullah, ka thënë:”Njerëzit e bindur (ehlul-jekin) kur të sprovohen qëndrojnë, për dallim prej tjerëve”.

Por, si kultivohet bindja?

Imam Ibën Tejmiu, rahimehullah, thotë:”Bindja fitohet me tre gjëra:

1- Meditim të Kuranit,
2- Meditim mbi argumentet në njerëz dhe horizont,
3- Veprimi sipas dijes”.

Hoxhe Bekir Halimi

(Visited 145 times, 1 visits today)
Tags:
Top