Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çka mendon, cila pemë është me e shijshme dhe më e ëmbël

Çka mendon, cila pemë është me e shijshme dhe më e ëmbël

Harun Rashidi i thotë Kadiut: “Ebi Jusuf! Çka mendon, cila pemë është me e shijshme dhe më e ëmbël: Faluxhi apo Luzunuxhi? Kadiu i përgjigjet: “O emir i besimtarëve, unë nuk mund të gjykoj në mosprezencën e tyre”. Reshidi urdhëroi për sjelljen e atyre pemëve: Jusufi filloi të hajë herë në njërën, herë në tjetrën, derisa arriti në gjysmat e tyre, e pastaj tha: “O emir i besimtarëve, nuk kam parë kundërshtarë më të rreptë mes vete se këta dy. Çdo herë kur isha i gatshëm për të vendosur për njërën, tjetra më sillte argumente edhe më të fuqishme”.

(Visited 224 times, 1 visits today)