Segunda-feira, 10/5/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ÇKA ËSHTË PSIKOLOGJIA?

ÇKA ËSHTË PSIKOLOGJIA?

ÇKA ËSHTË PSIKOLOGJIA?
Psikologjia është shkenca mbi shpirtin.
Psikologjia studion proceset dhe sjelljet e vetëdijshme dhe të pavetëdijshme psikike
të individit.
Psikologjia studion në aspektin shkencor sjelljen dhe proceset psikike. Objekti i
interesimit të psikologëve përfshin sistemin nervor, ndjenjat dhe percepcionin, të
mësuarit dhe kujtesën, intelegjencinë, gjuhën dhe të folurit, mendimin, rritën dhe
zhvillimin, personalitetin, stresin dhe shëndetin, çrregullimet psikologjike, mënyrat e
zbutjes dhe të mënjanimit të çrregullimeve psikologjike, sjelljen seksuale, si dhe sjelljen
e njerëzve në rrethana sociale, d.m.th. në grupe të ndryshme dhe në organizata shoqërore.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Top