Sexta-feira, 27/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çka është në fakt Dopamina

Çka është në fakt Dopamina

Çka është në fakt Dopamina

Dopamina 
është materie kimike e cila shërben si neurotransmetues i sistemit nervor (përcjell porositë në mes qelizave të trurit), ndërsa në sasi të shtuar prodhohet kur trupi është i kënaqur, është shumë i rëndësishëm për gjendjen trupore dhe shpirtërore. 

 • Çrregullime në traktin digjestiv
 • Shqetësime në fazat e gjumit me një lodhje shumë të madhe gjatë ditës
 • Atake me djersitje të shpeshta
 • Dridhje dhe lëkundje të pakoordinuar të kokës
 • Depresion
 • Kujtesë të çrregulluar (të dobët)

Andaj Dopamina është një materie shumë e nevojshme për trupin e njeriut pasi rregullon: 

 • Funkcionin optimal të punës së zemrës
 •  Lirimin nga ankthet e ndryshme
 • Ndihmon dhe normalizon mirëqenien e trupit dhe shpirtit
 • Aktivizon sistemin imunitar
 • Ndihmon arritjen e qetësisë dhe gëzimin e jetës
 • Lëvizjet e fuqishme dhe të harmonizuara të funkcioneve motorike
 • Guximin, reakcionet në kohë të duhura dhe koncentrimin.

(Visited 2,168 times, 1 visits today)