Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Citrus reticulata var. mandarin (MANDARINA)

Citrus reticulata var. mandarin (MANDARINA)

 

Permbajtja: vitaminat A, B, C, hekur, dhe sheqerna.

Efekti:
– eshte tretes
– lufton infeksionet
– eshte zbutes i nervave
– ndihmon anemiket
– eshte zbutes i etheve
– ngrenja e rregullte e permireson lekuren dhe
– ndikon ne mirembajtje te peshes.

Mandarinat stimulojne ndarjen e qelizave dhe gjenerojne qeliza të reja. Kjo mund të tingëllojë e habitshme, por ky fryt në fakt ndihmon për të riparuar të gjitha veshjet e jashtme ose ndonjë dëmtim te madh qe i behet trupit.
Mandarinat jane agjente te pastrimit te gjakut dhe përdoren gjerësisht si purifikues. Ato jane te njohura se ndihmojne në nxjerrjen e substancave toksike dhe te padëshirueshme nga trupi të tilla si acidi i urinës, kriperat shtesë, ndotësve dhe ujit. Është e njohur gjithashtu për rritjen e kapacitetit te trupit për mbajtjen e oksigjenin në qelizat e kuqe të gjakut duke ndihmuar në pastrimin e tij.
Mandarina është njohur të ketë një efekt zbutës në nerva dhe është përdorur për të zbutur ballit me ethe. Kjo lehtëson të gjitha llojet e inflamacionit. Perdoret si një mjet qetësues kundër etheve, helmeve, reaksioneve te stresit, alergjik dhe më shumë. Mandarina është e njohur edhe për qetesimin e depresiveve duke qetësuar zemërimin.
Ato jane te njohura për qetesimin e stomakut si dhe ndihmonje per ta mbajtur ate në gjendje të mirë.Mandarinat ndihmojne në rrjedhën e duhur të lëngjeve duke ndihmuar tretjen e ushqimit, mban ekuilibrin e drejtë midis acidit dhe bile shëron të gjitha infeksionet e stomakut dhe inflamacionet.
Mandarina është favorizuar gjerësisht si tonik që ndihmon në funksionimin e duhur të trupit, metabolizmin dhe ndihmon në dekompozimin dhe ne thithjen e ushqyesve duke tonifikuar mëlçine, stomakun dhe zorrët.
Mandarina është e njohur edhe për tonifikimin e sistemit nervor dhe ndihmon per nje qëndrim më aktiv gjate dites. Ajo gjithashtu nxit sistemin imunitar dhe mban të gjitha infeksionet nen fre.
Mandarina aromantike ka cilësitë natyrore antiseptike që ben te mundur mbrojtjen e trupit ndaj stafilokokut,bakterie përgjegjëse për përhapjen septike në trupin e njeriut. Vaj esencial i mandarinës përmban elemente të veçantë që veprojnë kundër këtyre bakterive dhe ndihmon në sherimet septike. Vaj i mandarinës mund të përdoret nga jashtë në plagë të hapura ose konsumohet shumë gojarisht.
Mandarina ne fakt lehtëson trupin nga spazmat e dhimbshme. Spazmat shpesh ndikojnë më shumë se muskujt e trupit dhe janë të njohura ne ndikimin e sistemit te frymëmarrjes, ne sistemin e tretjes dhe sistemin nervor.
Mandarina ka efekt qetësues në nerva dhe besohet se çlodh sistemin organik dhe lehtesues…
Shfletoni fotot e ketij albumi per me shume informacione per vetite dhe vlerat e frutave

Tags: