Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Cili prej nesh?

Cili prej nesh?

cili prej nesh

 

Cili prej nesh ia puth dorën nënës së vet?!
Cili prej nesh ia puth kokën nënës së vet?!
Cili prej nesh i flet me respekt nënës së vet?!

Po të bënim një shqyrtim kritik të gjendjes, do të gjenim se shumica jemi të pasjellshëm ndaj saj. Sa i përbuzur është ky njeri! Historia ka dëshmuar se çdokush që ka qenë arrogant ndaj prindërve nuk ka kaluar jetë të qetë dhe nuk ka gjetur respekt as prej bijve të tij…Pasi të kesh lexuar këto fjalë, atëherë lexoja (ose nisja) dhe të tjerëve që të fitosh shpërblime dhe të arrihet dobia e përgjithshme.Mos harro se Profeti (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë:
“?? ??? ??? ????? ??? ?? ?? ????? ??? ???? ?? ???? ?? ???? ??? ?? ?????? ?????? ??? ??? ??? ??????? ??? ???? ?? ????? ??? ???? ?? ???? ?? ???? ?? ?????? ?????
” Kush thërret në udhëzim ka shpërblim sikur shpërblimin e atyre që e pasojnë ata, duke mos i pakësuar shpërblimi i atyre. Kush thërret në humbje ka mëkat sikur mëkati i atyre që e pasojnë duke mos iu pakësuar mëkati i tyre fare.”

O Zot! Fali dhe mëshiroji prindërit tanë!

Suad Shabani