Quarta-feira’, 29/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cili është haku i rrugës: ?

Cili është haku i rrugës: ?

rruga

? Cili është haku i rrugës: ?

Ebu Seidi përcjell se i Dërguari, paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë mbi të, ka thënë: “Largohuni nga ulja rrugëve”.
Shokët e tij thanë: Ndonjëherë na duhet patjetër të ulemi, sepse kemi nevojë të bisedojmë.
Atëherë Profeti, paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë mbi të, u tha: “Nëse duhet patjetër të uleni, atëherë jepini rrugës hakun e saj”. Pyetën: Cili është haku i rrugës, o i Dërguar i Zotit?
Tha: Ulja e shikimit, mos pengimi i tjerëve, kthimi i selamit (përshëndetjes), urdhërimi për të mirë dhe ndalimi nga e keqja.” (Buhariu dhe Muslimi).

? Ulja e shikimit
? Largimi i pengesave (nga rruga)
? Kthimi i selamit
?Urdhërimi për mirë
? Ndalimi nga e keqja.

(Visited 116 times, 1 visits today)
Tags:
Top