Sábado, 24/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cili është çelësi (sekreti) i devotshmërisë tënde

Cili është çelësi (sekreti) i devotshmërisë tënde

Një njeri shkon te Hasan El-Basriju r.a. dhe i thotë: “Cili është çelësi (sekreti) i devotshmërisë tënde. E ai u përgjigj: “Katër gjëra”:
1. E kam ditur se rizkun nuk e ka përsipër askush, pos unë vetë, dhe jam angazhuar vetë.
2. E kam ditur se punën time nuk e kryen askush, për atë jam angazhuar vetë.
3. E kam ditur se Allahu më sheh dhe do t’i paraqesë veprat e mia, e jam turpëruar të më shohë në mëkate.
4. E kam ditur se vdekja më pret, andaj kam përgatitur material për t’u takuar me Zotin tim.

(Visited 100 times, 1 visits today)
Top