Quinta-feira, 28/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cilët janë simptomat e tuberkulozit?

Cilët janë simptomat e tuberkulozit?

tuberkulozi

Cilët janë simptomat e tuberkulozit?

Shumë shpesh kur njerëzit infektohen me tuberkuloz, sëmundja është aq e lehtë në fillim sa që ata as që mund të mendojnë se e kanë. Njerëzit me tuberkuloz të fjetur (latent) nuk kanë fare simptomat përveç nëse sëmundja kthehet në tuberkuloz aktiv.

Simptomat e tuberkulozit aktiv janë:

Kollitje që nxjerr mukozë të trash, të turbullt dhe nganjëherë me gjak për më shumë se 2 javë.
Plogështi dhe humbje peshe.
Djersite të natës dhe temperaturë.
Të rrahura të shpejta të zemrës.
Të ënjtura në qafë (kur infektohet gjëndrat limfatike të qafës)
Frymëmarrje e shkurtë dhe dhembje gjoksi (në raste të rralla).

(Visited 58 times, 1 visits today)
Top