Sábado, 24/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cilët janë dobitë e bisedës me fëmijën tënd?

Cilët janë dobitë e bisedës me fëmijën tënd?

babai dhe prindi

1) Me anë të bisedës fëmija shpejt e mëson të folurit dhe shqiptimin.
2) Fëmija mëson metodologjinë e mendimit dhe logjikimit, biseda poashtu i ndihmon në rradhitjen e mendimeve dhe në shprehjen e mendimit.
3) Fëmija mëson t’i kuptojë qëllimet e bashkëbiseduesit dhe në këtë mënyrë ushtron në praktikë mënyrën se si bisedohet.
4) Fëmija nëpërmjet bisedës krijon personalitetin e vet dhe bëhet më kreativ.
5) Fëmija pushon psiqikisht gjatë bisedës dhe kjo nevojë për pushim psiqik është ndoshta nga mungesa e mundësisë për të shprehur atë çka e mundon.
6) Me anë të bisedës fëmija e then barierën e frikës dhe përtesës dhe në këtë mënyrë ka mundësi që kë krijon marrdhënie të reja shoqërore.
7) Me anë të bisedës krijohet lidhja mes prindit dhe fëmijës.
8) Me anë të bisedës, fëmija mësohet se si t’i zgjedh problemet e tija.
Autor: Khalid bin Su’ud el Hulejbi

(Visited 99 times, 1 visits today)