Thursday, 13/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cilësitë e magjistaritCilësitë e magjistarit

Nëse, tek ai që merret me shërim,vëren vetëm një shenjë prej shenjave vijuese, ai, pa dyshim është sihirbërës:

– E pyet pacientin për emrin dhe emrin e nënës së tij,
– Shfrytëzon ndonjë gjë personale të pacientit (për të bërë sihër) siç janë: teshat, kësula, mindili (faculeta) e të ngjashme.
– Ndonjëherë e kërkon ndonjë kafshë me cilësi të caktuara që ta therrë, pa e përmendur emrin e All-llahut, me gjakun e së cilës mbase e lyen vendin e sëmurë ose vet stërvinën (e kafshës) e gjuan në ndonjë vend të shkretë,
– Shkruan talismanë,
– Bën disa magji e talismane të pakuptueshme,
– I jep pacientit hajmali, të cilat përmbajnë figura katërkëndëshe dhe në mbrendësinë e të cilave ka numra e harfe të palidhura,
– E urdhëron pacientin të qëndrojë vetëm në ndonjë lokal të errët ku nuk depërton drita e diellit,
– Ndonjëherë kërkon nga pacienti që të mos e prekë ujin katërdhjetë ditë. Kjo tregon se xhini që e përdor sihirbërësi është i krishterë,
– I jep diçka pacientit që ta gropojë në tokë (nën dhé),
– I jep pacientit letra të cilat do t’i kallë dhe do të tymoset me to,
– Pëshpërit disa fjalë të pakuptueshme qe nuk jane prej fese,
– I kerkon pacientit floket fotografine ose nje pjese te rrobes se tij
– Ndonjëherë sihirbërësi ia tregon pacientit edhe emrin, vendin dhe problemin për të cilin ai ka ardhur (për shërim),
– I shkruan pacientit shkronja të palidhura në hajmali, ose në enë nga poçeria e bardhë, duke e urdhëruar që atë ta tretë dhe ta pijë.

Nga libri:

Vikajetul insani minel xhinni ve shejtani“

(Mbrojtja e njeriut prej xhinëve e shejtanëve)

Autor: Vehid Abdusselam Bali