Sábado, 4/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Cilësitë e gruas së mirë

Cilësitë e gruas së mirë

cift musliman

Cilësitë e gruas së mirë


1. Të gëzohet burri i saj kur ta shikon atë.

2. Rrespektimi i burrit kur ai e urdhëron, nëse nuk e urdhëron në ndalesat e Allahut.

3. Të mos e kundërshton atë çka nuk e pëlqen në vetveten dhe pasurinë e saj.

4. Të ruan vetveten prej gibetit (përgojimit) të burrit.

5. Ta ruan pasurinë të cilën i len burri kur ai mungon nga shtëpia.

6. Të mos futet askush në shtëpi përveç se me lejen e burrit.

7. Ta ndihmon burrin e saj në të mirë.

8. Të mos agjëron nafile (vullnetare – agjërim jo i obligueshëm) pa lejen e tij.

9. Të jetë falënderuese ndaj burrit për mirësjelljen e tij ndaj saj.

10. Të mos i zbulon fshehtësitë e tija.

Nuk ka obligim më të madh gruaja pas obligimit ndaj Allahut dhe Pejgamberit, salallahu alejhi ue selem, se obligimet ndaj burrit.

Autor: Shejh Abdulaziz Ibën Muhamed Es-Sed’han.
Marrë nga libri: ”Ed-delil el-ilmi.”

Përgaditi: Ehlul Hadith

Tags: