Quarta-feira’, 29/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

CILAT JANË POZICIONET MË TË MIRA NË MARRËDHËNIET SEKSUALE?

CILAT JANË POZICIONET MË TË MIRA NË MARRËDHËNIET SEKSUALE?

gruaja
• CILAT JANË POZICIONET MË TË MIRA NË MARRËDHËNIET SEKSUALE? • ..(25)

Pozita më e mirë është që gruaja pas paralojës dhe përkdheljeve, të shtrihet në shpinë, ndërsa burri shtrihet mbi të.
Imam Sujuti thotë: “Ekzistojnë shumë pozita në marrdhëniet seksuale, ndërsa pozita më e mirë është që gruaja të shtrihet me shpinë në shtrat, me qëllim që njeriu të varet mbi të dhe pozitën gjysëm të shtrirë, ajo të jetë me gjunjë të ngritur dhe me kokë të balancuar, jo shumë të ngritur, sepse kështu ofron kënaqësi më të madhe.”
Gruaja nëse dëshiron të mbetet shtatzënë, me këtë rast, gjatë derdhjes së spermës ajo duhet t’i ngritë lartë gjunjët dhe ta çojë mbrapa kokën. Pas kryerjes marrëdhënieve, gruaja duhet të qëndrojë në këtë pozitë për një kohë, me qëllim që sperma të depërtojë në thellësinë e mitrës. Nëse gruaja e trashë dëshiron të mbetet shtatzënë, atëherë është më mirë ta përdorë pozitën, ashtu që ajo të mbetet në gjunjë, sepse kështu më mirë hapet dhe sperma depërton më thëllë.
Në fund, edhe burri edhe gruaja kanë te drejtë të plotë që ta zgjedhin atë pozitë e cila më së miri u përshtatet të dyve. Gjithë atë që e thonë dijetarët lidhur me këto pozita, është fryt i përfundimeve të tyre. Burri dhe gruaja kanë lirinë e plotë për të zgjedhur pozitën që më së miri u përshtatet; misionare, në gjunjë, në anën e djathtë ose të majtë…
? A ekzistojnë pozita të tjera? ?
Kuptohet se po dhe ato janë të lejuara, kur burri i afrohet gruas prej anësh, kur burri i afrohet gruas prej nga shpina. Me rastin e natës së parë të martesës, gruaja më së miri është të shtrihet në shpinë, që deri në gjoks t’i afrojë gjunjët me qëllim që të hapen buzët e vogla dhe që burri ta depërtojë himenin. Në situatën kur gruaja është shtatzënë, më së miri është ajo të jetë mbi burrin e saj, kurse burri të shtrihet në shpinë, sepse në të kundërtën, burri mundet, posaçërishtë në muajt e parë të shtatzënisë, të ndikojë dëmshëm në frytin. Në të gjitha situatat tjera, bashkëshortët mund ta përdorin atë pozitë të cilën më së shumti e duan; qoftë në shtrat ose në dysheme, në këmbë ose ulur, që gruaja të ulet në karrige, kurse burri përmbi, që burri të ulet në karrige, ndërsa gruaja të qëndrojë përmbi, atë pozitë të cilën bashkëshortet e duan, të njëjtën duhet ta praktiojnë.
————————————————————-
Pjesë nga libri: “Kënaqësia bashkëshortore”
Autor: Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë
————————————————————-