Segunda-feira, 13/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cilat jane aresyet e krijimit te yjeve? A e keni ditur?

Cilat jane aresyet e krijimit te yjeve? A e keni ditur?

yjet

Buhariu ne Sahih-un e tij shkruan: “Katade ka thene: “Allahu i krijoi keto yje per tre arsye: si stoli per qiellin, si gjuajtes te shejtanëve dhe si shenja per t’u orientuar. Kushdo qe i interpreton ndryshe, ka gabuar; e ka humbur hisen (shperblimin) e tij (ne boten tjeter) dhe eshte munduar per dicka qe nuk ka njohuri”.”

{Buhariu (6/295), mual-lekan (dmth. nuk i ka permendur transmetuesit deri Katadeja), por Ibn Xheriri e percjell me sened te lidhur ne Tefsir (1/91) }

(Visited 69 times, 1 visits today)
Tags:
Top