Quinta-feira, 9/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cila grua është më e mira?

Cila grua është më e mira?

E kanë pyetur Pejgamberin, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem: Cila grua është më e mira?
Është përgjigjur: Ajo që të gëzon kur ta shohish, të respekton kur ta urdhërosh dhe nuk i kundërshtohet atij (burrit) në gjërat që ai i urren në vehten dhe pasurinë”. 
Pra, këto janë cilësit e grave të mira dhe të lavdëruara me burrat e tyre:
– Të mira duke vepruar vepra të mira dhe bamirësi drejt burrave të tyre
– I respektojnë burrat e tyre në gjëra që nuk e hidhërojnë All-llahun.
– Kujdesen për veten në mungesë të burrave të tyre.
– Kujdesen për pasurinë e burrit që ua ka lënë emanet.
– Burrave të tyre u shfaqin vetëm gjërat që i gëzojnë, siç është buzëqeshja, pamja e mirë dhe argëtimi i burrit.
Nëse ndonjë grua është e tillë le të mer sihariq fitimin e faljes së All-llahut dhe xhennetin e Tij, sepse Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:
“Gratë e juaja banore të xhennetit janë të dashurat, që lindin dhe që u ndihmojnë burrave të tyre, ajo e cila kur hidhërohet, vjen dhe e kap burrin për dore e thotë: nuk më kaplon gjumi derisa të jesh i kënaqur me mua”.
Le të kujdeset gruaja fetare që të ketë këto cilësi që të fiton xhennetin…

(Visited 94 times, 1 visits today)
Top