Sexta-feira, 21/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cila është më e lumtur, gruaja lindore apo ajo perëndimore?

Cila është më e lumtur, gruaja lindore apo ajo perëndimore?

Cila është më e lumtur, gruaja lindore apo ajo perëndimore?

Prof. Xhasim El-Mutava: ”Në një anketimin tonë, u drejtuam një numri të shumtë grash, këtë pyetje:”Kush është më e lumtur, gruaja lindore apo gruaja perëndimore?” Pasi të shohim përgjigjet e dhëna, dua të japësh mendimin dhe komentin tënd”!

Gruaja e parë: ”Gruaja lindore është më e lumtur, për shkak të traditave, zakoneve dhe fesë. Kjo padyshim është një tregues i rëndësishëm i identitetit të saj, ndërkohë që diçka të tillë nuk e shohim në perëndim. Mendoj se ky është një dallim thelbësor dhe i madh”.

Gruaja e dytë: ”Duke anashkaluar kombësinë dhe nënshtetësinë e gruas,  mendoj se ajo ndihet e lumtur sipas raportit të realizimit të ambicjeve dhe ëndrrave të saj”.

Gruaja e tretë: ”Gruaja perëndimore ka koncepte totalisht materialiste. Prandaj, me të mbaruar paratë e burrit të saj, ajo e braktis. Ndërkohë që kjo nuk ndodh me gruan lindore, e cila duron. Kurse traditat dhe zakonet, ia shtojnë më shumë lumturinë”.

Gruaja e katërt: ”Gruaja lindore është më e lumtur, pasi dhuna tek burrat perëndimorë është më theksuar se tek ata lindorë”.

Gruaja e pestë: ”Sipas mendimit tim, gruaja lindore është më e lumtur, për shkak të traditës dhe zakoneve, të cilat e mbrojnë dhe i garantojnë të drejtat e saj. E kundërta ndodh me gruan perëndimore, e cila ka humbur të drejtat dhe humanizmin e saj, si rezultat i qytetërimit dhe civilizimit të cilit i përket…”

(Visited 54 times, 1 visits today)
Top