Domingo, 15/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cila është gjëja e parë që u krijua?

Cila është gjëja e parë që u krijua?

Këtë na e tregon vetë Profeti [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] në një thënie të tij, të cilën e transmeton Ubade ibn Samit: “Gjëja e parë që krijoi Zoti ishte penda, të cilën e urdhëroi të shkruajë dhe ajo në ato çaste shkroi gjithçka që do të ekzistojë deri në Ditën e Kijametit.”

Kurse në një thënie të Profetit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem], tek Buhariu, thuhet:”Zoti’ i tha pendës: Shkruaj dijen Time rreth krijesave të Mia që do të ekzistojnë deri rië Ditën e Kijametit.”

(Visited 292 times, 1 visits today)
Top