Sábado, 24/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cicer arietinum L. (Leblebia,çiçrra)

Cicer arietinum L. (Leblebia,çiçrra)
leblebija
Cicer arietinum L. (Leblebia,çiçrra)

Bimë bishtajore, plotë me proteina. Farat për zierje apo shtimin e perime të tjera për përgatitjen e ushqimit. Megjithatë, kërkesa më e përhapur në rajonin tonë, si pjekurinë (snacks). Qiqrra është një lloj bime nga familja e kokrra. Në vendet lindore bluhet dhe përdoret si miell,dhe nga ky miell behen pasta të vërtetë të shkëlqyeshme. Fara është e gjitha energji dhe i ka të përqendruar të gjitha materjet ushqyesve që janë të domosdoshme për rritjen e bimëve dhe të zhvillimit, por fara janë shumë të pasur në fushën e energjisë dhe në veçanti rekomandohet për stresin mendor dhe përdorimin e kompjuterëve, studentët me aktivitet të jashtëzakonshme intelektuale. Farërat në përgjithësi përmban një përqindje të lartë të fosforit, 20 herë më shumë se mishi i peshkut, i cili është i njohur për përmbajtjen e saj të lartë fosfora.Sadrži: 20% proteina, 60% karbohidrate, 5% të vajit vegjetal, 5% celulozë.

(Visited 1,184 times, 1 visits today)