Segunda-feira, 27/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çfarë shëron hixhameja ?

Çfarë shëron hixhameja ?

Çfarë shëron hixhameja:
Fillimisht të cekim se ajo shëron apo arin suksese të larta në trajtimin e 4 sëmundjeve më të shpeshta kronike sot të përhapura në botë, edhe atë: Hipertensionin e gjakut, diabetin, hiperlipeminë (yndyrën e lartë në gjak) dhe sëmundjet reumatike.
Nuk e teprojmë kur do themi se ajo me të madhe sot gjenë sukses edhe në trajtimin e shumë tumoreve dhe kancereve të përhapura, duke mos lënë anash edhe faktin se trajtimi i njerëzve që janë prekur nga futja në trup e energjive negative (syri i keq, magjia ose sihri, xhindet) preferohet të filloj me aplikimin e hixhames.
Hixhameja aktivizon organizmin e njeriut në tërësi, forcon memorien, vepron në mënyrë preventive te çmenduria, epilepsia dhe ngjashëm. Ndihmon shërimin e plagëve dhe lëndime të ndryshme të organizmit dhe më e rëndësishmja e zbret tensionin e lartë të gjakut pas praktimit të saj, duke mos lënë anash edhe ruajtjen e shikimit, pra mbrojtjen e syve.
Sëmundjet dhe gjendjet e ndryshme që shërohen nëpërmjet hixhames janë: Dhimbjet e kokës, migrena, depresioni, stresi, pagjumësia, dhimbjet reumatike me origjina të ndryshme si: dhimbjet e qafës, shpinës, belit, hipertensioni, venat varikoze, nervi ishiatik ose Ishiazi, dhimbjet dhe ënjtjet e gjurit, mos përqendrimi në punë apo në shkollë, sëmundjet e harresës, urinimin natën, problemet psikologjike të ndryshme, zhurmat në vesh, humbjen e ekuilibrit nga ndryshimet e lartësive, kapsllëku dhe barkëqitja, sëmundjet e prostates, sindromat e njerzve të zyres, (stresi, dhimdjet muskoartikulare, harresat, mospërqendrimi dhe nervozizmi).
Mjekimi me hixhame arriti të vërtetohet nga shkencat moderne në fushën e shëndetësisë, si mbreti i çdo mjekësie alternative apo bashkëkohore, nga këtu edhe e vërtetojmë hadithin e lartëpërmendur: “Nuk ka ilaç që mund të krahasohet me lëshimin e gjakut dhe hixhamen.”
Zbatimi i lëshimit të gjakut në kupëzore me anë të prerjes së lëkures nën mjekër, ndihmon në zvogëlimin e dhembjes së dhembit, dhembjes në fytyrë, pastrimin e kokës, dhe zvogëlon dhembjen në fyt kur të jetë përdorur me kohë. Lëshimi i gjakut në kupëzoren me anë të prerjes së lëkurës në majë të shputës së këmbës dhe mbi nyje është zëvendësim i mirë për lëshimin e gjakut me anë të prerjes sipërfaqësore të venës saphene në kupëzore (phlebotomia venae saphenae magnae), e cila është vena e madhe e këmbës që mbaron në nyjen e këmbës (maleolusu). Një lëshim i tille i gjakut ndihmon kundër pezmatimit të testiseve, furunkulave të këmbës (të thatët) dhe mosardhjes (dështimit) të menstruacioneve, ndërsa lëshimi i gjakut në kupëzorën pas gjunjëve (në fossi poplitei) ndihmon në shërimin e aneurimës (zgjerimin e enëve të gjakut), abceseve kronike (qëlbosjeve), hemorroideve dhe të thateve septike (helmues) te këmbës dhe shputës, ndërsa lëshimi i gjakut me anë të prerjes së lëkurës në mes të kofshës (femurit) është trajtim i mirë për dhimbjet në shpinë (iritimi), në rastet e gihtit (sasia e rritur e thartirës urike në gjak) dhe të hemoroideve (majasëllit).

(Visited 322 times, 1 visits today)