Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Cfarë pritet nesër nga këta nxënës 13 vjeçarë?

Cfarë pritet nesër nga këta nxënës 13 vjeçarë?

Hoxhë Mustafa Tërniqi

Në mes të Durrësit, nuk bëhet fjalë për shkolla të mesme, gjimnaze, por për shkolla nëntë vjeçare. Në pallatin më të afërt, fare pranë shkollës Shaqe Mazreku mu në mes të Durrësit, disa cuna dhe goca bashkë, nxënës të kësaj shkolle, në hyrjen e katit të dytë të pallatit duke pirë bashkarisht hashash. Pamje tronditëse. A e kuptojmë se ku po shkon ky popull? Cfarë pritet nesër nga këta nxënës 13 vjeçarë? Prindërit nuk dinë gjë për fëmijët ose nuk arrijnë ta kuptojnë se ç’po ndodh. Edhe ata pak prindër që dinë diçka për fëmijët e tyre nuk kanë ç’të bëjnë dhe si t’i ndalojnë. Prindërit i kanë dërguar fëmijët në shkolla duke shpresuar që përveç arsimimit të marrin sado pak edukim, por ja që arsimi dhe edukimi bashkë sot janë në krizë.

Nëse shoqëria shqiptare nuk sensibilizohet për diagnostikimin e sëmundjeve dhe problemeve të mëdha shoqërore nuk ka se si të ushtrohet presion që shteti shqiptar të marrë masat kundër këtyre dukurive shumë të rrezikshme për të ardhmen e përbashkët.

 

@include "";