Sexta-feira, 5/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ÇFARË OBLIGIMESH KANË PRINDËRIT PËR FËMIJËN E TYRE TË PORSALINDUR?

ÇFARË OBLIGIMESH KANË PRINDËRIT PËR FËMIJËN E TYRE TË PORSALINDUR?

Pyetje: Çfarë obligimesh kanë prindërit për fëmijën e tyre të porsalindur?

Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, mbi familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

1. Futja e një hurme të përtypur në gojën e tij ose diçka tjetër të ëmbël.

2. Dy kurbane nëse është djalë ditën e shtate dhe një nëse është vajzë.

3. Synetllëku ditën e shtatë.

4. Ngjitja e një emri të mirë musliman deri në ditën e shtatë.

Allahu e di më së miri.

Ahmed Kalaja

(Visited 88 times, 1 visits today)
Top