Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çfarë ndodh fiziologjikisht kur zemërohemi?

Çfarë ndodh fiziologjikisht kur zemërohemi?

Çfarë ndodh fiziologjikisht kur zemërohemi?

Në ato çaste rritet frekuenca e zemrës dhe tensioni i gjakut, si pasojë e veprimit direkt të adrenalinës në gjak. Rritet fuqia jonë fizike, ndërsa zvogëlohet fuqia shpirtërore. Mendja jonë dhe fuqia e gjykimit mënjanohen, dhe gjërat të cilat në gjendje normale mund t’i arsyetonim bëhen të papranueshme. Organet e trupit tonë, të cilat zakonisht janë nën kontrollin tonë dalin jashtë kontrollit. Pra, gjuha jonë, duart, këmbët dalin jashtë kontrollit. Personi, i cili nuk kontrollon dhe nuk e orienton zemërimin mund të ndërtojë hidhërimin brenda vetes, i cili mund ta lëndojë atë fizikisht. Përveç depresionit dhe ndjenjës së shpirtngushtësisë gjatë fazës së paraqitjes së zemërimit, ritmi i shpejtuar i zemrës dhe tensioni i lartë i gjakut mund të dëmtojnë zemrën, bile duke shkaktuar në fund edhe sulm në zemër. Përveç dhunës gjatë fazës së zemërimit (sepse mendja nuk punon drejtë) njeriu mund të marrë një vendim të gabuar në punën e tij ose në marrëdhëniet personale dhe kështu mund të ndikojë keq në ardhmërinë e tij.

(Visited 155 times, 1 visits today)