Domingo, 25/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ÇFARË NA SHKAKTON MUNGESA E VITAMINËS B12!

ÇFARË NA SHKAKTON MUNGESA E VITAMINËS B12!

b12

Vitamina B12, është vitaminë e cila ka rrol kyç në funksionimin normal të trurit, sistemit nervor, në metabolizmin, si dhe në formimin e qelizave të kuqe të gjakut.

Është një nga 8 vitaminat e kompleksit B. Normalisht përfshihet në metabolizmin e secilës qelizë të organizmit, posaqërisht në ndikimin e rregullimit të sintezës së ADN, gjithashtu rregullon sintezën e acideve yndyrore dhe ndikon në prodhimin e energjisë.
Përmbajtja: Vitamin B-12 USP( cyanocobalamin) 500 mcg.

Efekti terapeutik:
– Parandalon dhe ndihmon te rastet me anemi përfshirë aneminë megaloblastike;
– Mbështet sistemin kardiovaskular duke neutralizuar homocysteinen;
– Mbron qelizat nervore nga dëmtimet, ndihmon te rastet me mpirje të gjymtyrëve ( sidomos këmbëve) përkatësisht me neuropati;
– Ndihmon tretjen e ushqimit;
– Ndihmon në funksjonimin e mirë të Sistemit Gastrointestinal;
– Merr pjesë në ndërtimin e albuminave e hidrateve të karbonint dhe në formimin e molekulave gjenetike ADN dhe ARN
.
Përdorimi: Të merret një kaspulë 500 mcg në ditë e shoqëruar me ujë

(Visited 735 times, 1 visits today)