Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çfarë na bën të dekoncentruar dhe cfarë shkakton harresën

Çfarë na bën të dekoncentruar dhe cfarë shkakton harresën

harresa

Ekzistojnë një mori shkaqesh që të dekoncentrojnë në punë apo studime, si:

1. Mungesa e disa vitaminave apo hormoneve, si: mungesa e sekretimit të hormoneve tiroide, mungesa e vitaminës b12.
2. Përdorimi i disa barërave me efekte anësore. Bëjmë mirë ta pyesim mjekun për barërat që përdorim në kanë apo jo edhe efekte anësore.
3. Pasojat ose simptomat e braktisjes së duhanit. Kjo nuk nënkupton se duhanin nuk duhet braktisur porse duhani edhe pas braktisjes së tij për një kohë të shkakton probleme.
4. Ushqimi pa kalori të mjaftueshme.
5. Aktivitetet e pakta fizike.
6. Stresi dhe ankthi në rritje.
7. Marrja me shumë punë dhe detyra gjatë ditës.
8. Mund të jetë edhe si pasojë e çrregullim i sjelljes dhe zhvillimit normal, ose siç njihet në mjekësi ADHD.

Përshtati në shqip: Sedat ISLAMI

(Visited 78 times, 1 visits today)
Tags:
Top