Sábado, 30/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çfarë janë variçet?

Çfarë janë variçet?

Çfarë janë variçet?
Variçe quhet zgjerimi i venave në trup por në përgjithësi përdoret për zgjerimin e venave në këmbë tek zona e pulpës ose pas gjurit. Ato zgjerohen, fryhen dhe përdridhen nga grumbullimi i gjakut në to.
Venat varikoze (variçet) janë dilatacione (zgjerime) të venave të këmbës. Në venat normale, gjaku kalon nga poshtë me drejtim lart. Në rastin e variçeve, gjaku kalon në drejtim të kundërt me sensin normal. Kjo mund të provokojë një simptomatollogji që karakterizohet nga ndjenja e rëndesës dhe e irritimit, krampet, djegiet dhe fryrjet e këmbës së sëmurë.

Variçet formohen si rrjedhojë e një debulese (dobësimi) të venave. Kjo debulesë mund të jetë si pasojë e trashëgimisë gjenetike: Në fakt është vërtetuar që në një familje mund të jenë disa pjestarë me variçe (më shpesh nëna, gjyshja).

Shumë gra dhe burra mbi moshën 30 vjeçar vuajnë nga dhimbja dhe shfaqja e variçeve (venave), por vetëm duke mbajtur sistemin digjestiv në lëvizje, mund të gjeni çelësin e shmangies së këtij problemi.

Ç’duhet të bëj me variçet?
Mundohuni të mos qëndroni për një kohë të gjatë në këmbë. Nëse ju duhet ta bëni herë pas here uluni dhe ngrijini pak këmbët për rreth 30 minuta.
Mundohuni të mos qëndroni këmbë mbi këmbë teksa jeni ulur.
Mos vishni këpucë me taka dhe të ngushta.
Bëni rregullisht gjimnastikë për këmbët dhe pulpat e tyre.
Ulni peshën tuaj nëse jeni mbipeshë.
Mundohuni të mos bëheni kaps (konstipacion).
Mundohuni të ecni po jo sa të lodheni pasi ecja ndihmon në kontraktimin e muskujve dhe në lëvizjene gjakut sipër.
Kur të flini vendosini këmbët mbi një jastëk.

Kjo është një terapi natyrale për kurimin e variçve e cila bën hapjen e enëve të gjakut në vend të Angioplastisë dhe Bypass-it.

Përbërja:

Lëng Hudhëre
Lëng Zengjibil
Lëng Limoni
Lëng Portokalli
Uthull Molle
Ujë natyral
Mjaltë origjinal i cilësisë së lart natyrale
Përdorimi: Pihet gjysëm filxhani kafje esell çdo mëngjes për një muaj, pastai pauzohet për 10ditë dhe fillohet edhe për një muaj dhe po e njëjta proceduar vazhdohet edhe muajin e tret edhe me lejen e Allahut arrihet suksesi që dëshironi pa pasur nevoi të hyni në operacion edhe të i nështroheni terapive të ndryshme që janë shumë të kushtueshme materjalisht edhe të lodhëshme fizikisht.

Kjo terapi duhët të përdoret tre muaj vazhdimisht dhe për çdo muaj duhët të konsumohen 500ml nga ky ilaç.

Efektet do i shihni në 5 ditët e para të përdorimit.

– Eshtë shumë rezultative për të gjithë të sëmuret të cilet duhet të vendosin unaza në damare.

Nuk keni nevoi të vendosni më unaza zevëndëson kjo lloj kure.

Perdoret dhe per ata te cilet kane yndyrna ne gjak, Sëmundjet e zemres, trashje të gjakut (hollon gjakun).

Verejtje: Para se të përdoret çdo here duhët të tundet ilaçi pastai të konsumohet.

(Visited 214 times, 1 visits today)
Top