Rrenja e ginsengut është një barishte ushqyese që është përdorur për shekuj si një tonik energjie, si dhe për të trajtuar një sërë problemesh shëndetësore. Kultivohet vetem ne lindjen e larget dhe rrenja e saj duhet qe te zhvillohet prej 7 deri ne 12 vjet. Shkencëtarët besojnë se Ginseng ndihmon trurin të prodhojë më shumë endorfine, e cila ndihmon për të balancuar hormonet fizike dhe emocionale te stresit, te sekretuara nga gjëndra mbiveshkore.