Sexta-feira, 4/12/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çfarë e shkakton errësimin e dhëmbëve?

Çfarë e shkakton errësimin e dhëmbëve?

Marrja e sasive të tepërta të fluorit gjatë formimit të dhëmbëve, marrja e medikamenteve (tetraciklinave) gjatë shtatzënësisë ose gjatë viteve të para të jetës, shkaktojnë ngjyrosjen e dhëmbëve.

Errësimi i dhëmbëve mund të ndodh gjatë apo edhe pas formimit të dhëmbëve. Konsumimi i kafesë, i çajit, i cola-s, i verës së kuqe, i duhanit etj, me kalimin e moshës, po ashtu kanë tendencë për ngjyrosje të dhëmbëve.Errësimin e dhëmbëve mund ta shkaktojë edhe trauma e dhëmbit, mbushjet e vjetra me amalgamë, si dhe disa materie që aplikohen në kanal të rrënjës gjatë procedurave të shërimit, etj.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Top