Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cfarë dispozite ka përdorimi i barnave që ndalojnë përkohësisht shtatëzaninë?

Cfarë dispozite ka përdorimi i barnave që ndalojnë përkohësisht shtatëzaninë?

pyetje pergjigje

Cfarë dispozite ka përdorimi i barnave që ndalojnë përkohësisht shtatëzaninë?

Shejh Uthejmini duke iu përgjigjur kësaj pyetje thotë:
Muslimanëve u kërkohet të shtojnë pasardhësit sa të kenë mundësi, sepse drejt kësaj i ka udhëzuar Profeti alejhi selam duke thënë: “Martohuni me ato gra që janë të dashura e që lindin shumë, sepse unë me ju do të krenohem para popujve të tjerë.”

Shtimi i pasardhësve është shtim i umetit dhe shtimi i umetit është krenari, sic thotë Allahu kur tregon për beni israilët per mirësitë që u ka dhënë: “Dhe ne u bëmë në numër më të madh.” Ndërsa Shuajbi iu drejtua popullit të vet duke i thënë: Përkujtoni kur ishit pak dhe ai u shumoi.”

Përktheu Fatjon Isufi.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Tags:
Top