Quarta-feira’, 29/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

ÇFARË BËHËT NË MËNGJËSIN E MARTESËS?

ÇFARË BËHËT NË MËNGJËSIN E MARTESËS?

Love Still Life Wide Desktop Background
• ÇFARË BËHËT NË MËNGJËSIN E MARTESËS? • ..(14)

Është mirë që njeriu në mëngjesinë e masrtesës të shkoj te të afërmit e tij të cilët kanë ardhur në shtëpin e tij, t’i përshëndes me selam dhe ta lutë Allahun për ta, kurse edhe ata ta përshëndesin, sepse transmetohet prej Enesit radijAllahu’anhu se kishte thënë: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem kishte përgaditur gosti kur ishte martuar me Zejneben, ashtu që muslimanët ishin ngopur me bukë e me mish. Pastaj i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selem kishte shkuar te nënat e besimtarëve, i kishte përshëndetur dhe e kishte lutur Allahun për to, por edhe ato e kishin përshëndetur dhe ishin lutur për të. Kjo kishte ndodhur në mëngjesin e martesës.”
->(Transmetojnë Ibën Sa’di, VIII/108 dhe Nesaiu në veprën El-Velime, II/66 me zinxhir sahih.)<- ------------------------------------------------------------- Pjesë nga libri: "Kënaqësia bashkëshortore" Autor: Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë ------------------------------------------------------------- Vazhdojnë postimet të kapitujve tjerë, inshaAllah..