Quarta-feira’, 22/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ç’është dispozita e dy rekateve natën e dhëndërrisë, kur të hyhet te bashkëshortja ? 

Ç’është dispozita e dy rekateve natën e dhëndërrisë, kur të hyhet te bashkëshortja ? 

pyetje pergjigje
Përgjigje : Dy rekatet pas hyrjes te bashkëshortja natën e parë, i kanë falur disa nga shokët e Resulullahut, salallahu alejhi ue selem,
Ndërsa nga Resulullahu, salallahu alejhi ue selem, nuk dijë diç të ngjashme.
Prej sunetit është që këtë natë të vëndon dorën në ballin e saj dhe të kërkon nga Allahu mirësinë e saj, mirësinë e cila vjen me të, të kërkojë mbrojtje nga Allahu prej të keqes së saj, dhe prej të keqes që vjen me të. (Ebu Davudi)
Mirëpo nëse ka frikë se nga kjo gjë, ashtuqë të ndihet keq gruaja, atëherë mund që t’ia vëndon dorën në ballin e saj, duke u shtirur se dëshiron ti afrohet asaj më tepër, e pastaj e thotë këtë lutje në vete, që mos ta dëgjojë ajo.
Sepse disa gra mendojnë keq në këtë rast, dhe mund të thotë :”A unë jamë e keqe “.

___________________________________________________________________________________
Shkëputur nga libri „Kushtet e fesë (pyetje dhe përgjigje mbi shtyllat e Islamit)”
Autor Muhammed el-Uthejmin (Allahu e mëshiroftë)

(Visited 79 times, 1 visits today)
Top