Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ç’është atashimi?

Ç’është atashimi?

Ç’është atashimi?

Atashimi është formimi i lidhjeve emocionale të qëndrueshme midis foshnjes dhe një personi të veçantë në botën e tij apo të saj dhe sjell qetësim nga prania e saj. Ai është një proces që ndodh me kalimin e kohës dhe që përfshin një marrëdhënie reciproke afeksioni midis tyre. Ky ndërveprim zakonisht ndodh në këtë mënyrë:

1. foshnja qan apo shpreh parehati apo shqetësim;
2. nëna kujdeset për të i përgjigjet në një mënyrë të vëmendshme dhe me dashuri duke i përmbushur kërkesat e foshnjes;
3. foshnja qesh dhe guget në shenjë kënaqësie;
4. nëna kënaqet kur mëson se ajo mund ta kënaqë foshnjen dhe jep një përgjigje të tillë.
5. Është një ndërveprim i bukur dhe harmonik i cili është pjesë e planit universal të Allahut. Kjo lidhje mbjell farat e lidhjeve sociale dhe komunitare, lidhje të cilat janë shumë të rëndësishme në Islam.

(Visited 364 times, 1 visits today)