Quarta-feira’, 3/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

CENTAUREA CYANUS (Kokoceli)

CENTAUREA CYANUS (Kokoceli)

CENTAUREA CYANUS (Kokoceli)

Bimë barishtore një ose dy vjeçare. Kërcellin e ka të drejtë, të degëzuar, të lartë 30- 60 cm. Gjethet i ka heshtake, të poshtmet me bisht tre rreshtash ose pendore me vringuj, të tjerat pa bisht dhe të plota. Lulet i ka me bisht të gjatë me ngjyrë të kaltër. Lulëzon gjatë muajve Maj-Qershor.

(Visited 250 times, 1 visits today)
Top