Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ç’do të thotë bereqet?

Ç’do të thotë bereqet?

Ç’do të thotë bereqet?

Bereqet do të thotë shtim dhe zhvillim. Bereqet në pasuri, pra shtim i pasurisë e bereqet në shtëpi do të thotë lumturia, harmonia, qetësia etj. Ndërsa në ushqim do të thotë edhe pse është pak, por të ka duk si i thonë. Shpenzimi i tij ka bereqet.
Bereqeti në fëmijë është  shumica e tyre e morali i tyre i lartë. Në familje mirëkuptimi e dashuria ndërmjet tyre, në kohën, koha e lirë, zgjerimi, e kryerja e planeve të bëra. Në shëndet, shëndeti i plotë. Në jetën, zgjatja e saj dhe veprat e mira gjatë jetës. Në dije, thellimi e njohja e saj. Pra, bereqeti përmbledh të gjitha anët e mira, e mirësitë e shumta. Nuk është diçka jonormale që të kërkojmë bereqetin e të kërkojmë atë… por si?!
A fitohet bereqeti ashtu sikur fitojmë për të jetuar? Apo kjo është dhuratë nga Allahu ia jep disave e disave jo?! Apo e ka bërë Allahu i madhëruar të përgjithshme çdokush mund ta arrijë atë?! Apo i ka zgjedhur disa prej robërve të tij e i ka veçuar e nuk i takon askujt tjetër përveç tyre?!

(Visited 124 times, 1 visits today)
Top